Известие

Collapse
No announcement yet.

мнение за зимни гуми 195/55/16

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от leketo84 Покажи съобщение
    Още еднин с вас !!! Аз си перкам с 225-ци и зимата и ми е екстра нямам оплаквания , но 195 и беше размера на гумите на първата ми кола която беше на половината на алфата ! Според мен не си заслужава риска , но секи сам си решава !!!
    Ти си перкаш със 225-ци , ама и със 17-ките .. ние говорим за 16-ки
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
      Ти си перкаш със 225-ци , ама и със 17-ките .. ние говорим за 16-ки
      Идеята е, че ако човека кара нормално за да стигне от точка А до точка Б спокойно може да си сложи 195. Съдейки по дългогодишния му шофьорски опит надали е рацер . Не, че и мойта не е със 225/55/16 зимни, просто това ми изпадна
      166, 2.4 JTD'00

Comment

Ами както вече казах, обичам да се придържам към даденото от производителя и всякакви заменки и тем подобни изпълнения не са ми по вкус.Но пък съм намерил едни супер Good year-ки 195/55/16 и заради това, сега стоя замислен като среден селянин.Нямам пред вид хората от селата.Да, определено решението ще си бъде мое, но все пак исках да разбера дали има колеги, които са карали колите си с такъв размер гуми.И още нещо...Нямам голям стаж по форумите.Преди време се регистрирах във форума на фолксваген тъй като имам Т4.Пълна скръб.Дето се вика "мъка драгинко".Тук обаче ври и кипи и е на светлинни години.Явно не само човека избира хубавата кола но и колата избира хубавия човек.

Comment

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
          Ами както вече казах, обичам да се придържам към даденото от производителя и всякакви заменки и тем подобни изпълнения не са ми по вкус.Но пък съм намерил едни супер Good year-ки 195/55/16 и заради това, сега стоя замислен като среден селянин.Нямам пред вид хората от селата.Да, определено решението ще си бъде мое, но все пак исках да разбера дали има колеги, които са карали колите си с такъв размер гуми.И още нещо...Нямам голям стаж по форумите.Преди време се регистрирах във форума на фолксваген тъй като имам Т4.Пълна скръб.Дето се вика "мъка драгинко".Тук обаче ври и кипи и е на светлинни години.Явно не само човека избира хубавата кола но и колата избира хубавия човек.
          По същата причина избрах този размер гуми само че бяха DUNLOP.Аз вярвам на числа и затова ще кажа ,че тегловен индекс 87 (какъвто е на тези гуми )отговаря на 545 кг т.е. е напълно достатъчен за тази кола.Относно разликата в скоростомера е 2 км.
          http://www.drumnik.com/index.php?m=134
          http://www.avtogumi.com/
          АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
          LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

В една тема в общи много се хулят такива като мене които карат малко по бързо и използват радар детектор.Обаче аз смятам че е много по безопасно да си карам с всичко перфектно, предписано от производителя или по добро, макар и леко над ограниченията понякога(които не са за конкретния автомобил а за всички демек приравняват се по лошите с по добрите), отколкото да карам леко защото съм направил магария с нещо от сорта на по малки гуми, по евтини спирачки или нещо подобно, а лошото е че всяка 3-та тема която чета е точно такава "как да сложа нещо което не е предвидено" Та по въпроса пак повтарям че идеята не е добра и част от отговора се съдържа в горният пост, тегловен индекс на почти всички 195-ци е до 545кг. А на 205 е до 615кг. Та колата тежи 1540кг мерена на кантар като празна отпред е 940кг а отзад 600кг. Така с двама нормални пътници съотношението става отпред 1000кг отзад 680кг, значи дори и с двама души отпред при равни други условия гумите отиват към предела си, е да ама условията на пътя не са равни, в завои се натоварва едната гума повече, има дупки, неравности а при по висока скорост (дори и 100км) въздушната струя притиска колата и допълнително натежава. Ами ако натовариш колата с 4 души и багаж?....
            Освен това колата ще стане по ниска с половин сантиметър = на снегорин зимата.

Comment

Аз също не съм привърженик на отклонения от предписаното от производителя, особено когато става въпрос за снижаване на параметрите. Аз и такива дето на коли с фабрично дадени 14-ки слагат 16 и 17 цола не моем ги рAзберем, ама това е отделна тема. Затова, колега, по-добре недей да се възползваш от добрата оферта и си сложи нормални гуми за да ти е мирна главата.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Не не,не става на въпрос че като караме по леко (то и как да караме при тия пътища)може да сложим колелета от каручка, щото са по евтини, и понеже на село имам 4 такива, от волска каруца вече съм ударил джакпота.Въпроса беше че цолажа съответства,височината също и само широчината е малко по малка което по мнение на доста хора е добре за през зимата.Ето това беше питанката.Но разбирам, че мненията се противоположни и истината по въпроса не е една.
                Last edited by balev64; d.m.y г., 13:04.

Comment

Не не,не става на въпрос че като караме по леко (то и как да караме при тия пътища)може да сложим колелета от каручка, щото са по евтини, и понеже на село имам 4 такива, от волска каруца вече съм ударил джакпота.Въпроса беше че цолажа съответства,височината също и само широчината е малко по малка което по мнение на доста хора е добре за през зимата.Ето това беше питанката.Но разбирам, че мненията се противоположни и истината по въпроса не е една.
                  Щом широчината е по-малка то следва , че и височината ще е по-малка...
                  sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Г-н Балев,занинавам се с гуми вече 15 години и щом ти кажа,че не става-НЕстава!В тая тема прочети мненията на"gigi" и това е ,а другите питай дали могат свински грип да лекуват ,че като чета -разбират от всичко... е нали сме в българия.А пък и на теб,г-н Балев май нещо не ти хваща главата-хвърляй ези/тура и давай!
                    ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

Спокойно бе човек,не съм казал йок, слагам ги.Многократно вече писах че по принцип се придържам към предписаното от прозводителя, и по тази причина пуснах тази тема, тъй като имах вътрешно противоборство по въпроса.А относно мненията на другите мога да кажа че тук все пак е форум,а за форума са характерни приказките.Всеки може да си говори каквото си иска, но единствено ние самите вземаме касаещите ни решения.Извинявам се ако по някакъв начин съм създал конфликт,но просто ми трябваше мнение.

Comment

По-добре не си слагай тези гуми поради няколко причини според мен:
                        -по-ниска ще ти стане колата с 5мм спрямо 205/55/16, да не говорим спрямо 215/55/16
                        -това е рядък размер на висока цена и ако ти се наложи да купиш дори 2 нови, ще загубиш далаверата от това, че сега ги намираш по-евтино
                        -ако търсиш втора уптотреба гуми от 205/55/16 изпадат доста оферти и ще имаш избор, а 195/55/16 се слага предимно на GTV и като цяло на малко модели коли!
                        - http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.p...&sort_by=preis ето виж тук офертите на нови и поне сравни цените
                        147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Чувал съм, че било по добре зимните гуми да са по тясни...
                          Това е така, ама не съвсем. Зимните гуми е добре да са тясни само на сняг, а ние не живеем в Норвегия В няколко теми вече стана въпрос, че въпросът със зимните гуми не е толкова прост поради факта, че зимно време не всеки ден има сняг, а и повечето хора карат предимно в града по централни улици, които ако не са почистени, поне всичко е разнесено от колите. Главните междуградски пътища също се чистят и опесъчават. Това налага да се направи компромис в съответствие с начина ти на живот, обичайни маршрути и т.н.

С други думи, като избираш зимни гуми, имай предвид, че повече от половината време ще ги караш на съвсем сух път, а на сухия път тесните гуми много по-трудно спират ...
                          Last edited by Коки; d.m.y г., 13:35.
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                          X